„Голям интерес към двубой от българското първенство ще има тогава, когато тук играят най-силните чужденци”, това заяви легендата на българския волейбол Любо Ганев, предаде БГНЕС.

„Неслучайно много държави – Италия, Русия и други дават луди пари за чуждестранни играчи, за да се вдигне нивото и за да е по-атрактивен шампионата. След което вече много по-лесно можеш да привлечеш спонсори, публика и т.н. Мисля, че това може да се случи и тук в близките години, въпреки че няма да е лесно. Видяхте на мача между ЦСКА и Левски колко много хора имаше в залата. Мисля, че времената, когато имаше истинско дерби трябва да се върнат”, сподели той.

Ганев бе една от звездите, които взеха участие в благотворителния двубой по волейбол, игран в „Арена Армеец”, за събиране на средства за Фонда за лечение на деца в чужбина. „Похвално е да има подобни инициативи и мисля, че не само аз, но и всички, които могат ще помагат от все сърце, защото това е пътят, по който трябва да върви волейболът. Хората трябва да се забавляват, когато с а в залата. Предупредиха ме от залата да не скачам днес, защото нямали застраховка”, пошегува се Ганев.

Волейболната легенда коментира и факта, че националният ни отбор ще пропусне предстоящите олимпийски игри в Рио. „Нашият тим заслужаваше да играе на Олимпиадата, но за съжаление обаче правата са такива и европейските квоти са много малко. Имахме нашия шанс, пропуснахме го, но това ще възможност за нас да започнем подмладяване на състава, тъй като вече трябва да мислим за следващия олимпийски цикъл”, обясни той.