Две различни съдебно-медицински експертизи са излезли с две различни заключения за наличието на вина у личния лекар д-р Борислав Тодоров за смъртта на неговия пациент Драгомир Димитров.
Както „Утро“ писа, на 9 септември 2012 година 57-годишният охранител започнал да се оплаква от сериозна болка в ръката и врата, дори трудно се движел без чужда помощ. Заради страданията на следващия ден отишъл при личния си лекар, който го прегледал и пратил на рентген. И тъй като по всичко личало, че здравословната му картина е почти отлична и вероятно е стоял на течение и се е простудил, джипито назначило по своя преценка лечение. Предписаните инжекции, които били поставяни на мъжа в продължение на 3 дена, обаче се оказали фатални за него. Според прокуратурата най-голямата грешка на лекаря е, че не е съобразил, че Драгомир е клапно протезиран и е претърпял сърдечна операция преди по-малко от година. По делото има данни, че докторът е бил уведомен за клапата на пациента си и е знаел, че доживот трябва да пие лекарство заради кардиологичната операция. И вместо да го прати директно на кардиолог, той самосиндикално назначил смъртоносно лечение.  
Първоначално назначената медицинска експертиза с вещи лица от Плевен заключила, че д-р Тодоров няма вина за смъртта на пациента си, тъй като не знаел, че е клапно протезиран. Повторен анализ на специалисти от Варна обаче излязъл с противоположен извод, тъй като медиците открили документация, от която си личи, че джипито е знаело за кардиологичната операция и дори я е отбелязало в амбулаторен лист. 
Вчера в съда трябваше да се изслуша една от експертизите, но вещите лица за пореден път не се явиха заради служебни ангажименти. Един от експертите писал до съда, че трябва да присъства на среща с министъра на здравеопазването и главния прокурор, на която ще се дискутират съдебно-медицински въпроси. Съдът обърна внимание, че два пъти се е съобразил с натоварения график на вещите лица и че само те са причина за проточване на делото. И припомни, че ако поведението им не се промени, могат да бъдат глобени. Другата седмица се очаква да бъдат изслушани заключенията на повторната експертиза и мотивите на медиците, които смятат, че докторът е виновен за смъртта на Драгомир.
Пред съда своите показания даде медицинската сестра в кабинета на д-р Тодоров, която обясни, че в последния момент била научила, че пациента е с клапа. Според нея от инжекциите той се чувствал все по-добре. От разпита й стана ясно, че не помни останалите пациенти от дните, в които в кабинета е бил Драгомир, което провокира съмнения у съда.