Изричното несъгласие да си даде колата, макар и за няколко часа, не сломило мерака на мъж да покара мерцедеса и когато собственикът легнал да спи, ловкият другар щипнал ключовете за луксозния автомобил и духнал към София.
Историята е още от септември 2012 година, когато компания приятели се били събрали в квартирата на своя позната. Тогава собственикът на S-класата бил затрупан с молби от своя другар да си даде назаем колата. Човекът обаче се въпротивил, тъй като знаел, че макар да му е приятел от дълги години, мераклията няма шофьорска книжка и често катастрофира след изпълненията си зад волана. Въпреки това обаче, след като собственикът на лимузината легнал да спи, приятелят бръкнал в джоба на якето му, взел ключовете за мерцедеса, извикал свой познат и тръгнали към София. Когато научил, че колата му я няма, човекът се досетил какво е станало и започнал да звъни на своя познат, който умишлено не отговарял. 
Лошата поличба обаче го застигнала на магистрала „Хемус“. Докато карал с много висока скорост, загубил управлението на колата и катастрофирал в един от тунелите. Автомобилът се ударил няколко пъти в стените и спрял, а повредите по него не позволявали той отново да бъде запален и подкаран. Пишман-шофьорът зарязал колата и на стоп стигнал до входа на София. Няколко часа по-късно общ познат разказал на собственика на колата какви ги е надробил приятелят им и му поискал пари назаем, за да организира прибирането й. Въпреки обещанията опасният шофьор така и не се издължил на своя познат за потрошения „Мерцедес“ и затова човекът се принудил да пусне жалба срещу него в прокуратурата. 
Изчисленията показали, че щетите по колата възлизат на близо 6500 лева. Пред съда катастрофиралият не се призна за виновен, но въпреки че беше осъден, не обжалва присъдата си и тя вече е влязла в сила. И тъй като само за няколко месеца мъжът има наказания от съда в Тутракан и Варна, русенските магистрати увеличиха първоначалната му присъда на 2 години и половина условно лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок. Той ще трябва да плати и 5000 лева глоба, с които е наказван по една от присъдите си във Варна.