Завърши второто издание на международния турнир по тенис на маса "Октомврийска Албена 2015". В него взеха участие над 100 състезатели от България, Румъния и Франция. В крайните класирания изненади нямаше. При мъжете с шампионската титла ликува държавния индивидуален шампион на България Петко Габровски /"Асарел Медет", Панагюрище/, победил безапелационно на финала Габриел Постоака /Румъния/, състезаващ се за "Дунав" /Русе/. Още двама от състезателите на русенския тим си поделиха бронзовите медали -миналогодишният шампион на същия турнир в Албена Ерик Дюран /Франция/ и Стефан Лъвчиев.
При ветераните победители станаха: от 30 до 39 год. - Светлин Беров /"Боровец"-Г. Оряховица/, от 40 до 49 год. - Лаурентиу Барлан /Румъния, състезаващ се за ''Добруджа", Добрич/, от 50 до 59 год. - Любомир Янакиев /Дупница/ и над 60 год. - Адриан Калауз /Румъния/.
Всички призьори бяха наградени с купи, медали и подаръци, а шампионите получиха и безплатни уикенд пакети, които ще ползват през лятото по време на 18-я международния фестивал по тенис на маса "Албена 2016", който ще се проведе от 27 до 31 юли.
В завършилия преди международния шампионат първи кръг на държавното отборно първенство за "Висша лига" и Северна "А" група /мъже/ изненади също нямаше. В класирането поведе "Асарел Медет" /Панагюрище/ с равни точки, но по-добра геймова разлика от шампионите от миналата година "Дигеста профи спорт" /София/. Отборът на "Добруджа" е трети с 2 победи и 1 загуба от "Дигеста профи спорт".
В Северната"А" група състезателите на "Дунав"/Русе/ поведоха безапелационно в класирането. Организацията на състезанията, които са по идея на ръководителя на сектор „Спорт“ Руслан Йорданов, бе на СК "Дама купа" /Добрич/.