Българката Даниела Иванова поема поста Мениджър бизнес развитие за Централна и Източна Европа (ЦИЕ) на чат приложението Viber, съобщиха от компанията.
Това става само няколко седмици след като за генерален мениджър на региона бе назначен българинът Атанас Райков.
Разрастването на екипа е част от стратегията на Viber за засилване на позициите на фирмата в региона. Компанията има локален подход в изграждането на партньорствата и маркетинга, а Иванова ще се върне в България, за да отговаря за разработването на бизнес портфолиото на Viber като създава предложения с помощта на локални партньори.
В момента Viber има над 606 млн. уникални потребители по цял свят, а ЦИЕ е сред топ три на регионите в света, пише "Инвестор".
По думите на Ярон Шехтман, директор бизнес развитие на Viber, компанията наблюдава изключителен ръст на броя на потребителите в Централна и Източна Европа напоследък, а назначаването на Иванова е от изключителна важност за продължаването на тази тенденция.
„Радостни сме, че Даниела се присъединява към нашия екип и ще ни помага да създаваме интересно съдържание и маркетинг стратегии с партньори на местно ниво“, коментира Атанас Райков, „Нейният сериозен опит в разработването на успешни дигитални, мобилни и фокусирани върху марката партньорства се допълва от международния ѝ професионален опит, включително работата й в SoundCloud в Берлин през последните 3 години“.
Първоначалният фокус на работата на Даниела Иванова ще падне върху България, Сърбия, Хърватска, Гърция и Унгария – водещи пазари от гледна точка на статистика и потенциала на развитие на 27-милионната база на Viber от потребители в региона на ЦИЕ.
„Много съм развълнувана да съм част от екипа на Viber и да работя за изграждането на нови бизнес възможности както за Viber, така и за партньорите на компанията. Моята основна задача е да създаваме интересни изживявания и добри маркетингови решения за нашите потребителите от държавите в Централна и Източна Европа, докато промотираме всички развлекателни функции на Viber, ” добавя Даниела Иванова.
Нейната ключова задача ще бъде да привлече партньорства на местно ниво, които да отговарят на нуждите на местната публика. Освен това трябва помагат за постигането на целите на Viber за предоставяне на възможност на потребителите да споделят по най-лесен и достъпен начин положителните моменти в живота си ежедневно.