Броят на жертвите на терористичната атака в Анкара достигна 126 души, а ранените при двата взрива вече са около 400, съобщи lifenews.ru. Двете експлозии прогърмяха вчера в района на жп гарата в Анкара по време на митинг, в който участниците призоваха за край на конфликта между забранената в Турция Кюрдска работническа партия и властите в страната.От турската полиция съобщиха, че взривните устройства, използвани при терористичните атаки в Анкара и в Суруч през юли тази година, са аналогични - направени са от тротил и са снабдени с поразяващи елементи във вид на метални топчета. 

Турските власти изясниха, че един от атентаторите-самоубийци, които стоят зад експлозията в Анкара, е мъж на възраст между 25 и 30 години. На местопроизшествието са взети пръстови отпечатъци от повече от 160 загинали и ранени. По-късно е изяснено, че един от отпечатъците вероятно принадлежи на бунтовник.

В центъра на Анкара на площад Сиххие в момента са се събрали няколко хиляди души , за да почетат паметта на загиналите при атентата в събота. Местните власти са напълно закрили за движение една от главните улици в града- булевард „Ататюрк“, съобщава ТАСС.

На площада са се събрали както членове на различни профсъюзни и обществени организации, така и обикновени граждани. Всички носят траурни ленти.