В интернет бе качено видео от "птичи поглед", чиито кадри са заснели луксозния имот на президента на Украйна Петро Порошенко. На площ от 7500 кв.м. край Киев са разположени две резиденции, три по-малки къщи, няколко стопански постройки и дори собствен параклис.По думите на депутата Игор Луценко, който е качил видеото в мрежата, всички възможни пътища към скъпия имот са охранявани най-строго. Самият имот е скрит зад висока ограда, зад която се вижда само покривът на централната резиденция. 

Ако се съди по кадрите, заснети от дрона, Порошенко наистина е превърнал имота си в недостъпна крепост отвън и райско местенце отвътре. От "птичия поглед" може да се видят прецизните пътечки, беседките, фонтаните, белите колонади на постройките, откритите тераси, живописния изглед към реката. 

Както твърди авторът на видеото, 0,7511-те хектара земя е предоставена в аренда на президента като участъкът е оценен на 500 хиляди гривни (което е изключително ниска цена за земя с такива качества). "Това е 100, ако не и 200 пъти по-евтино от реалната стойност на имението", коментира украинският депутат.