Националният отбор на България по волейбол започна по невероятен начин участието си на Евроволей 2015 - смазващо 3:0 над един от фаворитите за златните медали Германия. В препълнената зала "Арена Армеец" в София "лъвовете" показаха кой е домакин на шампионата и не дадоха на съперника да си помисли дори за гейм в тази среща.

Отборът ни се представи много силно във всички фази на играта, а разпределителят Георги Братоев побърка немците с решения си на мрежата.

Благодарение на успеха оглавихме група "А" с актив от три точки, с колкото е и Холандия. "Лалетата" обаче са втори заради по-лошото си геймово съотношение след успеха с 3:1 над Хърватия по-рано днес.


ПЪРВИ ГЕЙМ
Срещата започна по чудесен начин за трикольорите. Селекционерът на съперника Витал Хейнен се принуди да поиска първи таймаут още при 6:2 в наша полза. Флот сервис на Теодор Тодоров след подновяването обаче донесе седма точка. А веднага след това залата изригна, след като технично изпълнение на Николай Пенчев в дълбочина доведе до осма точка и първо техническо прекъсване при 8:2.

След подновяването газенето продължи. Хейнен се принуди да спре играта за втори път при 11:4 в наша полза. Въпреки това сигналът за второто техническо прекъсване прозвуча при 16:11. 

При 22:18 и две поредни точки на немците Пламен Константинов на свой ред поиска тайм аут. В него той успокои волейболистите, които веднага след това записаха две последователни успешни разигравания и в крайна сметка затвориха първия гейм при 25:20. 

Атмосферата преди България - Германия в Арена Армеец! Българи Юнаци! :D

Posted by Gong.bg on 9 октомври 2015 г.

ВТОРИ ГЕЙМ
Началото на втората част се повтори. Отново 6:2 и прекъсване, поискано от Хейнен. И пак Теодор Тодоров на сервис, като този път седмата точка дойде с блок-аут след атака на Николай Пенчев. А след като германците едва-едва спасиха осмата в наша полза след две изненадващи пускания на топката от страна на Георги Братоев, атаката на Йохен Шьопс завърши в аут за първо техническо прекъсване при 8:2.   

Боят по германците продължи и след второто техническо прекъсване, което стана факт при 16:7. След серия от наши неубедителни сервиси и две поредни точки за съперника Пламен Константинов прекъсна играта за половин минута при резултат 18:12. Това окрили нашия тим, който изправи залата на крака след 25:17 във втората част.