Сузана (Муша) Джоунс, е родена на 6 юли 1899 в Алабама, и днес живее във Vandalia Senior Center в Бруклин. Според The New York Times Мис Сузи, както я наричат всички, е била приета в прочутия Tuskegee институт, но родителите й са нямали достатъчно пари, за да платят обучението й, и през 1923 г. тя се е преместила да работи в Ню Йорк. След 5 години брак се развежда и няма деца. Работи предимно като детегледачка у заможни семейства, преди да се пенсионира през 1965 г.Мис Сузи е изключително етичен човек. Макар да не вижда от 12 години, се радва на живота по своему. Щедра е към близките си, обича и да прахосва пари за красиво дантелено бельо, според сп. Time. 

Веднъж, когато трябва да й направят електрокардиограма, лекарите и медицинските сестри са изненадват да видят изисканото й скъпо бельо, а тя казва: "О, човек никога не е твърде стар, за да носи хубави неща." 

Муша Джоунс никога не е пушила или пила алкохол, но диетата й е далеч от здравословната – обича да похапва пиле и бекон на барбекю по разказа на нейна племенница пред WABC-TV.  

Тайната на дълголетието на тази най-възрастната жителка в света се крие именно в... бекона, съобщава И! Онлайн. 116-годишната американка Сузана Мушат Джоунс, която през юли  официално беше провъзгласена от Книгата на рекордите на Гинес за най-възрастния жител на планетата, твърди, че дълголетието й се дължи на бекона. Тя споделя, че и до ден днешен всекидневно се наслаждава на хапването на бекон и яйца.

Джоунс до такава степен обича продукта от свинско месо, че дори е получила тематична торта за последния си рожден ден. В кухнята на най-възрастната жителка на планетата има надпис, който гласи: "Беконът прави всичко по-добро".