Военният министър Николай Ненчев вдигна мерника на зам.-командващия на Военно-въздушните сили /ВВС/ бригаден генерал Анатолий Кръстев. Заканата е заради гостуването му в Канал 3, където заместникът на ген.-майор Румен Радев опроверга твърдението на Ненчев, че двата полски двигателя за МиГ, които ще ползваме временно, са безплатни. "Ще му потърся отговорност! Всичко, каквото съм казал, е истина!", разпени се министърът.На въпроса това означава ли, че ще му поиска оставката, Ненчев каза, че днес е получил текста на изявлението на Кръстев и първо иска да се запознае с него, но се закани: "Ако някой си позволява да говори неистини, това е много опасно, особено ако се касае за българската армия!"

По време на гостуването си в Канал 3 зам.-шефът на ВВС уточни:
"Естествено, че няма да бъдат безплатни тези два двигателя, те са в контекста на договора. Ние няма да платим сега, когато ги получим, но в клаузите на договора са включени", каза летецът.

Така, след шефа си ген.-майор Радев, той вече е вторият начело на ВВС, който очевидно издразни министър Ненчев. Шефът на ВВС го накара да ревнува, че си приписва неговата заслуга в издействането на 80 млн. за ВВС от Бойко Борисов на срещата, когато премиерът го разубеди да подава оставка.

Министърът пък обяви в парламента, че споразумението с Полша за ремонта на самолетите ще влезе след няколко дни за ратификация в Народното събрание. Той дори анонсира, че щял да води журналисти от широк кръг медии в Полша, за да се убедят, че тя успешно ремонтирала МиГ-ове.

Ненчев също така не виждал драма в това, че Полша има лиценз да ремонтира само своите МиГ, но не и на чужди държави.
"Полша как ремонтира своите самолети? Те са същите, нали така, тоест, какъв е проблемът да ремонтира нашите? Каква е разликата? Къде намирате разликата?", скара се той на медиите.

Министърът се похвали, че очаква повишение на бюджета за МО догодина със 150 млн. лв. По-рано по време на парламентарния контрол в отговор на Слави Бинев от Патриотичния фронт министърът успокои пленарната зала:
"Няма и не би следвало да има каквото и да е безпокойство за охраната на въздушното пространство. Направихме немалко, имаме основание да бъдем в състояние сами да го охраняваме, дотогава, докато е необходимо" После хвърли в пространството проникновеното заключение, че тъй като "моралът е съвкупност от патриотизъм", "голяма част от българските граждани от малки се учат от депутатите".