Карабелна ударна група на военноморските сили на Русия е нанесла масиран удар с крилати ракети от комплекс "Калибр НК" по обекти на инфраструктурата на ИДИЛ на територията на Сирия. Крилатите ракети са поразили всички зададени цели, а точността на пораженията на далечна дистанция е била не повече от 3 метра, съобщава Министерството на отбраната на Русия. Нанесени са 26 удара, поразени са 11 цели.Обектите на поражение са заводи за производство на снаряди и взривни вещества, командни пунктове, складове с боеприпаси, въоръжение и гориво-смазочни материали, а също така лагер за подготовка на терористи. 

Функциите на флагманския кораб на карабелна ударна група е изпълнил ракетния кораб "Дагестан" (проект 11661), чиято водоизместимост е около 2000 тона и е дълъг повече от 100 метра. 

Корабът е въоръжен със съвременни високоточни ракетни комплекси «Калибр НК». Полетът на крилатите ракети на комплекса «Калибр НК» се осъществява на височина до 50 метра. 

Ракетният кораб "Дагестан" е способен да изпълнява задачи на разстояние 4000 км от пункта на базиране.

Малки ракетни кораби "Град Свияжск", "Углич", "Великий Устюг", проект 21631, имат водоизместване около 1000 тона и дължина повече от 70 метра. Главният ударен комплекс на корабите от този проект е комплексът с високоточните ракети "Калибр НК", способни да поразяват ефективно целите по което и да е време на деня и в сложни метеорологични условия.