Само ден, след като бяха обявени новите мерки срещу войната по пътищата и намерението гонките да се наказват със затвор, кола уби човек на Витоша, най-вероятно при гонка. Инцидентът е станал в участъка между „Тихия кът” и „Мечката”, съобщава bTV.Жертвата е 60-годишен мъж. Убит е най-вероятно снощи от автомобил. Тялото му открили тази сутрин туристи. Шофьорът на автомобила е избягал, парчетата от автомобила и други улики бяха събрани от полицията, както и записите от охранителните камери, които са разположени навсякъде по Беловодски път - единственият изход за бягство от местопроизшествието.

Че в тази отсечка се провеждат гонки всяка вечер и през всички сезони, е публична тайна за туристите, които се разхождат там.
Законодателни мерки срещу гонките ще бъдат внесени в парламента още утре.

Безнаказано дрифтовете и гонките са забавление за младежите и във виртуален вариант. Видеоиграта Джи Ти Ай пет например позволява на любителите на плейстейшъна дори да блъскат хора за удоволствие. В най-големия геймърски клуб в София - Студентски град има само един диск от нея и вече не е на мода. Заради насилието играта е забранена за под 18-годишни.