Над 3000 терористи от групировките ИД, "Джебхат на Нусра" и "Джейш ал Ярмук" са избягали от Сирия в Йордания, опасявайки се мащабно настъпление на сирийската армия по всички фронтове, съобщил за РИА Новости военен източник. Преди това бе съобщено, че много терористи са евакуирали от Сирия семействата си в Ирак по същите причини.Сирийската армия с подкрепата на руската авиация в неделя е нанесла удари по ИД и "Джебхат ан-Нусра" в предградия на Дамаск, в провинциите Дейр ез-Зор и Хомс, включително и в района на град Палмира.
 Активирала се е и правителствена сирийска военна авиация. В Хомс заедно с артилерията тя е нанесла удари по терористичните групировки "Джебхат ан-Нусра", "Катаиб ал-Фарук" и "Ахрар аш-Шам", укрепили се в селището Файлак. 

По информация на сирийското разузнаване са възникнали сериозни разногласия между терористите от сирийски произход и чужденците за правото да се командват общите действия. Сирийците искат наемниците да напуснат три селища, като се опасяват от нови удари на руската авиация и обявеното преди 4 дни мащабно настъпление на сирийската армия.