Районна прокуратура - Пловдив наблюдава досъдебно производство срещу неизвестен извършител по чл. 127 от Наказателния кодекс – за подпомагане или склоняване към самоубийство и последвало такова. Производството е образувано вчера, процедурата в такива случаи е рутинна.При огледа на тялото е установено, че двата крака на момчето са счупени. То е скочило или паднало от 30-метрова скала, която се намира на южната страна на младежкия хълм, съобщи за БЛИЦ говорителят на Районна прокуратура Пловдив Атанас Илииев. 

Разследването се води за смъртта на 20-годишния Момчил Семерджиев, от гр. Пловдив.Както БЛИЦ съобщи, на 4 октомври 2015 г. в 19,23 часа е подаден сигнал на тел. 112 за намерен труп на мъж на южния склон на Младежкия хълм в гр. Пловдив, в подножието на скали, намиращи се над Стоматологичния факултет. 

При огледа не са открити данни за насилствена смърт. По-късно е установена самоличността на Момчил Семерджиев. До трупа са открити документи за самоличност и мобилни телефони. 

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив се извършват процесуално-следствени действия – огледи, разпити на свидетели, назначени са експертизи и др.

Както БЛИЦ съобщи, семейството не вярва в самоубийство или инцидент. Пред БЛИЦ бабата на момчето-Недялка Семерджиева каза, че внукът и е бил проследен поне от двама познати, които насила са го набутали в кола и са го закарали на Младежкия хълм. Там според почернената жена са помогнали на Момчил да скочи.