"А" група вече има нов лидер.Това е тимът на Левски, който надви като гост Литекс с 2:1 и измести Лудогорец от първата позиция.
Сините претендираха за дузпа за извършено нарушение срещу Георги Костадинов, който падна в наказателното поле след шпагат на Петрус Бумал, но реакция от страна на съдията Цветан Кръстев не последва. Левски поведе в резултата чрез Аймен Белаид, който засече центриране на Роман Прохазка от фаул в 31 минута. Радостта на сините не трая дълго. Две минути след гола на Белаид, Литекс изравни. Данило Асприля премина през трима играчи на сините, изведе на добра позицияКристиян Маринов, а той бе точен за 1:1. Шест минути преди преди края на полувремето Левски отново поведе. След заучено положение от корнер Мигел Бедоя подаде на Прохазка и словакът с удар от далеч преодоля съпротивата на вратаря на оранжевите Баривйера.  
Втората част бе далеч по-скучна от първата. Играчите на Стойчо Стоев играха компактно в защита и положения пред двете врати на практика липсваха. Литекс все пак стигна до положение за изравнителен гол. Боян Йоргачевич обаче спаси удар на Асприля в добавеното време на срещата. С извоюваната победа отборът на Левски се изкачи на върха в класирането в родната "А” група с 21 точки. Литекс е трети с 19.