Десетилетия наред Аманда Скарпинати пази своя бебешка снимка, на която се вижда как медицинска сестра я държи в прегръдката си. Снимките били направени през 1977 г. в болница в Ню Йорк, където Аманда попаднала, след тежък инцидент, при който паднала от диван върху включен овлажнител за въздух. 

Получила тежки изгаряния в областта на главата, заради които през годините претърпяла няколко тежки операции, а белезите й били повод за подигравки от съучениците й в училище.
"Израствайки като дете, белязано за цял живот от изгарянията бях подигравана и тормозена в училище. Но знаете ли какво правех? Гледах снимките ми с милата сестра, която ме гледа с толкова обич и й говорех, макар да не знаех дори името й. Това ме успокояваше, гледайки тази жена, погрижила се за мен, излъчваща такава човечност и загриженост."

Скарпианти се надявала един ден да я срещне, за да й благодари. Така започнала да я издирва. Минали цели 20 г., през които нямало и следа от медицинската сестра. След като си направила профил в социалната мрежа обаче Аманда публикувала трогателната снимка със съобщение, че издирва милосърдната сестра. Публикацията й била споделена от хиляди хора...и чудото се случило. Бивша колежка на сестрата я разпознала от снимката и съобщила на Аманда как се казва. 

Медицинската сестра Сюзън Бергер била едва на 21 г. и току-що завършила колеж, започвайки работа в болницата, когато се сблъсква със случая с обгореното бебе.

От управата на болницата също си спомнили за случая с Аманда и се оказало, че също пазят снимките.

"Повечето деца, излизащи от тежка операция плачат и са много стресирани. Аманда обаче беше спокойна и кротичко стоеше в прегръдките на сестра Бергер", припомня си заместник-директор на болницата от онова време. 
Благодарение на социалната мрежа Аманда и Сюзън се виждат, а срещата им протича изключително емоционално! Вижте реакцията на двете жени във ВИДЕОТО!