Легендарният танцьор, хореограф и създател на Lord of the Dance Майкъл Флетли пристина София. Това е първото му посещение у нас, предаде репортер на БГНЕС.

Довечера новият спектакъл Lord of the Dance: Dangerous games ще гостува за първи път в България. В Зала 1 на НДК талантливият танцьор, хореограф, режисьор и продуцент Майкъл Флетли, който превърна Lord of the Dance в най-гледания танцов спектакъл в света, отново залага в новата постановка на сагата за борбата между Доброто и Злото. Музиката, ефектите и фантастичните елементи само подчертават изключителното изпълнение на солистите и останалите танцьори от трупата в Dangerous Games.

Шоуто довечера е първото в турнето на групата в Европа. Те са били тук няколко пъти и трупите и танцьорите винаги са ентусиазирани. Тази вечер сме в София, а утре в Русе. „Винаги е много вълнуващо за нас. Ние се връщаме често, защото обичаме да сме тук”, каза Майкъл Флетли.

„Мисля, че българската публика винаги много добре усеща нашето шоу и винаги са много топли страстни за изкуството и за танца. И ние винаги прекарваме страхотно тук и се надявам така да бъде и довечера”, каза господарят на танца.

Той обаче така и не поиска да каже дали довечера ще изненада публиката като потанцува в шоуто. „Не мога да кажа, не мога да кажа със сигурност”, отговори той.

„Моля ви елате на прослушване при нас, защото ние търсим танцьори на ирландски танци навсякъде и ние се нуждаем от красивите български момичета”, каза той на българите, които танцуват ирландски танци у нас с усмивка.