Бившият доктор на "Челси" Ева Карнейро наруши медийното си мълчание и проговори за пръв път публично за скандала с Жозе Моуриньо.

В първия мач на сините за сезона срещу "Суонси", треньорът избухна срещу клубния лекар, след като тя се втурна да помага на контузения Еден Азар. Португалецът обвини Карнейро, че не изпълнява правилно задълженията си.

Преди няколко дни от Футболната асоциация на Англия (ФА) обявиха, че португалецът не е използвал дискриминационни квалификации и на практика го оневиниха за случилото се. Карнейро изяви недоумението от решението, заявявайки, че никой от ФА не я е потърсил по повод раздледването на скандала.

"Бях изненадана да разбера, че ФА води разследване от медиите. По никакъв повод не съм била потърсена за моето мнение по въпроса. Чудя се дали всичко не е било просто формалност в тази страна, в която доказателствата на замесените в случилото се, не се взима предвид", коментира Карнейро.

"Игнорирането на някои от доказателствата със сигурност ще повлияе на крайния изход- Миналия сезон ми се случи подобно нещо при гостуването на "Уест хем", когато станах жертва на вербално насилие. След като публиката уведоми ФА, асоциацията прецени, че не е имало сексистки скандирания по трибуните. Тогава също никой не се свърза с мен относно случилото се", каза още родената в Гибралтар британка.

"Подобни инциденти и липсата на подкрепа от футболните авторитети правят трудно участието на жени в този спорт", завърши Карнейро.