Манастири отварят онлайн магазини, за да могат да реализират продукцията си. В нета монаси предлагат произведени в обителта плодове, зеленчуци, сладка, вино, дори и прясна риба, пише "Телеграф". Един от първенците сред манастирите с електронна бакалия се оказва Клисурският "Св. Св. Кирил и Методий" във Видинско.На официалния сайт на обителта има препратка към т. нар. "онлайн земеделски магазин" "Манастирски тайни". От него може да се види какви стоки предлагат монасите и как потребителите да се свържат с представители на манастира, за да поръчат.

Разбира се, този магазин не е като останалите електронни шопове, и на телефоните не отговарят операторки. Вдигат служители  от обителта, които съдействат доколкото могат, когато някои иска да си поръча някои от артикулите. А те се рекламират като екологични и без ГМО.

Клисурският манастир предлага предимно сладка. С това той е най-популярният, тъй като от години работи по европроекти и отглежда плодове в собствените си градини. За всяко бурканче се заплаща по 5 лв. Видовете от червена и черна боровинка пък вървят по 10 лв. бройка. Мед, компот от малини и десертни вина са другите стоки, предлагани в малкия онлайн магазин.

Сред вината особен интерес предизвиква "Вишневата симфония", която подобно на останалите два вида - "Малина" и "Слива", струва по 10 лв. за всяка бутилка.