Няма политик над закона. Мисля, че с действията си показваме точно това, заяви пред бТВ заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.

Ако се вгледате в нашите действия, ще видите, че при нас има политици от целия политически спектър. За българските мафиоти той цитира китайската поговорка "Парите обичат най-много тишината". Може би затова хората от върховете на мафията, не са явни личности.

"Дълбоко вярвам да преодолеем горната мъртва точка и процесът на демократично преустройство да започне, и политиците да заработят за гражданите, не за себе си", каза Сарафов.

"Срещу Цветан Цветанов има внесени два обвинителни акта. Едва ли има обвиняем, който да не твърди, че е политически преследван. Цветанов не е свещена крава. Той не е с нищо по-различен от всички обвиняеми в тази страна. Той не е изключителен с нищо. Дори и да е подслушван, ако това е законно, какъв е проблемът", коментира Сарафов.

За случая със скандалите на Волен Сидеров на летището във Варна, той посочи, че смята, че ще има повдигнато обвинение срещу лидера на Атака за хулиганство.

За Христо Бисеров обвинителят каза, че "това производство не може да се движи толкова бързо както примерно на Сидеров". За Бисеров сме поискали становище от Македония, Швейцария по пътя на международната правна помощ. За Швейцария става дума за банкови сметки от 300 хил. евро и няколкостотин хиляди долара. Важно е кога са открити тези сметки, кога, излизали ли са пари от тях. Не можем да продължим по делото, без да получим отговор от Швейцария, поясни Сарафов.

На въпрос къде са братя Галеви, той отговори, че вероятно са на екзотичен остров, може би в Обединените арабски емирства, пусната им е международна заповед за издирване. "Маргина не е обвиняем към момента. Таки стана публично известно, че е в Дубай и се знае, че тамошните власти отказаха да ни го екстрадират", каза още Сарафов.

Христо Върбанов Папата от днес е в затвора с 6 – годишна присъда, обяви заместникът на Сотир Цацаров. Ромския барон е осъден за това, че е поискал 160 000 евро от бившия шеф на "Гражданска защита" Никола Николов, за да не бъдат разпространени в медиите компрометиращи го материали.