Жестоко унижение изтърпя една от най-популярните джаз изпълнителки у нас - Йълдъз Ибрахимова. Българската певица от турски произход трябваше да има съвместен концерт с Иво Папазов-Ибряма на 25 септември в Летния театър в Стара Загора, който в последния момент беше отменен, пише "България днес".

Причината за провала на спектакъла е крайно недостатъчният брой закупени билети - едва 25. Поради видимата апатия от страна на жителите на града концертът не се състоя, а организаторите върнаха парите на малцината, дошли за културната проява, като пробваха да се извинят с внезапно заболяване на гранддамата на родната и турската естрада.

Оказа се, че Ибрахимова е физически здрава, но се е почувствала обидена от факта, че толкова малко хора са решили да присъстват на концерта й. Главната причина за проваленото шоу, изтъквана от гражданите на Стара Загора, е слабата реклама, която Ибряма и Ибрахимова са направили. Малцина са разбрали за предстоящия спектакъл и сега съжаляват.

"Никой почти не е научил, че ще има концерт. С когото съм говорил, всички са учудени. Това е страхотен срам", коментира жител на Града на липите в социалната мрежа.

Сам Папазов твърди, че не обвинява никого за случилото се, но не е очаквал подобна незаинтересованост, затова и не е решил да рекламира шумно концерта. "Жалкото е, че разочаровахме Йълдъз, която винаги е идвала от Турция да пее, защото в кръвта си се чувства българка", споделя маестрото.