Богаташът, увеличил най-много състоянието си за последната година, е изпълнителният директор на „Амазон" Джеф Безос - с 16,5 милиарда долара или с други думи американският милиардер печели 45 милиона на ден. Въпреки това той остава четвърти в списъка с 47 млрд. долара, 11 позиции нагоре спрямо 2014 г.Най-богатите 400 американци са по-богати от всякога. Те разполагат рекордно богатство в размер на 2,34 трилиона долара, което е с 50 млрд. повече в сравнение с миналата година, показват новите данни на сп. „Форбс".

Основателят на „Майкрософт" Бил Гейтс продължава да е лидер в престижния списък за 22-ри пореден път с богатство от 76 милиарда долара, запазвайки първото място в класацията, въпреки загубата на 5 млрд. долара от 2014 г досега.

За първи път в историята създателят на „Фейсбук" Марк Зукърбърг влиза в топ 10 с богатство в размер на 40 млрд. долара. Солидната сума му донесе седмото място в списъка.

85-годишният Уорън Бъфет, чието състояние се оценява на 68 млрд. долара, заема второто място в класацията от 2001 г. насам. Въпреки че напуска поста си на главен изпълнителен директор на софтуерната компания „Oracle Corp" миналата година, Лари Елисън е запазил своята трета позиция в списъка на „Форбс" с богатство в размер на 47,5 млрд. долара.