Звездата на българския футбол Димитър Бербатов ще даде ексклузивно интервю за Българската национална телевизия този четвъртък, 1 октомври.

Футболистът, който този сезон играе за гръцкия ПАОК и излиза като титуляр, ще застане пред камерата на националната медия веднага след срещата на тима с Борусия (Дортмунд) в груповата фаза на Лига Европа, от която БНТ излъчва всички най-интересни мачове.

Началото на срещата е в 22:05 часа по БНТ 1, а коментатори от стадион „Тумба“ в Солун ще бъдат Ивайло Ангелов и Георги Славчев. В 21:05 ч. започва специалното студио с водещ Никола Ибришимов. В студиото зрителите ще видят и част от интервю на Бербатов, заснето по-рано, в което той говори за неочаквано топлото посрещане от страна на новия си тим ПАОК. Ще бъде излъчено интервю и с мениджъра на футболната ни звезда – Емил Данчев. Гости в студиото на Никола Ибришимов ще бъдат футболистът Владимир Манчев и бившият спортен директор и футболист на Локомотив (София) Кристиян Добрев. След края на срещата зрителите ще видят и разговор със старши треньора на ПАОК Игор Тудор.

В четвъртък БНТ HD ще направи зрителите съпричастни и на две други срещи от груповата фаза на Лига Европа. Студиото преди мачовете започва в 19:40 часа, а в 20:00 ч. е началото на двубоя Аугсбург – Партизан (Белград). Двама българи играят в сръбския тим – Валери Божинов и Иван Бандаловски. Късният мач по БНТ HD е Селтик – Фенербахче.