Мъжът, който взриви Босна е Алдин Ширанович, е водачът на Фейсбук групата "Удар", която предизвика безредиците в Тузла, Зеница и Сараево, съобщиха босненски медии. Неговата съпруга била високообразована жена, но е без работа, което го накарало да протестира.
Безредиците продължават в Босна и Херцеговина, има сблъсъци между демонстрантите и полицията. Запалени бяха сгради в кантоните Сараево, Тузла, Зеница, а недоволните разрушават всичко пред себе си, съобщиха медиите в Босна. Демонстрантите са недоволни от политическата, икономическата и социалната ситуация в Босна и Херцеговина. Протестите започнаха от Тузла и се разпространиха в цяла Босна. Ширанович е човекът, който запали Босна и Херцеговина и вдигна гладните хора на крак, пишат медиите.

На пресконференция Ширанович е описал причините, поради които се е стигнало до неговото арестуване и отвеждане в затвора, като представители на специалните сили са употребили физическа сила. "С години гледам какво се случва с нашите предприятия гиганти, които са унищожени. Моята съпруга, която е високообразована личност, с години търси работа, и е пример за това. Подтигнат от една болка и неправда, се включих в демократичен начин на борба и поканих гражданите да ме придружат на демонстрациите. Не ни наричайте хулигани, защото сме излезли на улиците да търсим своите права. Ние не започнахме да чупим и да палим; нито сме призовавали някой да го прави. Трябва да се знае, че ние бяхме нападнати от полицията", заяви Ширанович.