Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев коментира пред БЛИЦ скандалите по време на мача с Литекс (1:1), в който замалко не се стигна до бой между директора на ловчанлии Стойчо Стоилов и колегата му от Разград Ангел Петричев.

Босът на шампионите изрази мнение, че подобно държание на хората от Ловеч е нормално и не е единичен случай. Домусчиев призна, че след всичко случило се може скоро да се откаже да ходи на мачовете на Лудогорец дори на собствения му стадион.

„За мен Лудогорец е обект на нападки и завист от много време насам. Държанието на ръководството на гостите от Ловеч на трибуната бе недопустимо. Дразнеха по всякакъв начин нас и феновете, провокираха ни. Къде го има това? Да отидеш на чужд стадион и да се държиш по този начин. И всичко това се случва на трибуната, на която ние внимателно обгрижваме всички наши гости, стараем се да им е комфортно, да се чувстват като по европейските стадиони и да получат всичко необходимо. Цял мач имаше подвиквания и намеци. Наложи се аз да се намесвам, за да ги спася и всичко да мине нормално”, започна Домусчиев пред БЛИЦ.

„Съжалявам, но може да ме принудят скоро да не посещавам мачове на собствения ми стадион. Изградили сме всичко по европейски стандарти, искаме да се наслаждаваме на двубоя, а идват и ни провокират и се държат по този начин”, продължи собственикът на Лудогорец.

„Всичко срещу Лудогорец се прави умишлено. Не могат да преживеят, че сме четири пъти поред шампиони, работим правилно, нормално и се развиваме. Злобата е безгранична. Използват всякакви способи срещу нас, опитват се да ни изкарват извън нерви, внушават някакви неща за съдийството в нашите мачове. А видяхте какво направи Таско Тасков в мача с Литекс”, каза още Домусчиев.

„Не може ръководител на един от водещите клубове да се държи по този начин. Говоря за спортния директор на Литекс, даже не му помня името (б.р. Стойчо Стоилов). Ако аз се държа така на някой стадион в България, ще ме разкъсат.

Вижте, че този човек се държа по същия начин и в мача с „Ботев”. Това си му е нормалното поведение на него. Не е единичен случай, просто такова му е държанието и възпитанието”, завърши Кирил Домусчиев.