Отборите на Лудогорец и Литекс завършиха наравно 1:1, в дербито от 10-ия кръг на А група, играно на стадион „Лудогорец Арена” в Разград.
Арсенио Нунеш даде преднина на Литекс в 23-ата минута, а Кафу изравни пет минути по-късно. Гостите от Ловеч завършиха срещата с 10 души, след като в 46-ата минута капитанът на тима Страхил Попов получи директен червен картон за грубо нарушение срещу Препелица.
Играчите на Литекс започнаха по-добре срещата и напълно заслужено откриха резултата още в 23-ата минута. Португалският халф на ловчанлии Арсенио Нунеш се оказа най-съобразителен в наказателното поле на шампионите и от близка дистанция преодоля Борян за 1:0.
Радостта на гостите обаче не продължи дълго. Само пет минути по-късно Кафу от състава на Лудогорец възстанови равенството. Лятното попълнение на „орлите” се разписа след асистенция на Марселиньо. До края на първата част и двата тима продължиха с атаките, но резултатът остана непроменен.
Второто полувреме започна повече от интригуващо. В 46-ата минута главният арбитър на двубоя Таско Тасков показа директен червен картон на капитана на Литекс Страхил Попов. Бранителят влезе много опасно в краката на Андрей Препелеца, за което логично бе изгонен от игра.
Въпреки численото си преимущество на терена, шампионите така и не успяваха да намерят път към врата на „оранжевите”, които играеха много дисциплинирано в защита. В самия край на срещата гостите дори можеха да си тръгнат с трите точки, но влезлият като резерва Иван Горанов не успя да реализира останал очи в очи с Милан Борян.
След днешното равенство двата тима продължават да оглавяват класирането с актив от 19 точки.