Община Разград наложи санкция за паркиран на забранено място автомобил, собственост на органите на реда.
Въпреки 580-те места на безплатни паркинги в широкия центъра на града, мнозина жители на Разград продължават да спират колите си в забранени участъци в максимална близост до местата, закъдето са се запътили - коментира кметът Денчо Бояджиев.
За по-строгия контрол върху паркирането той предупредил директора на ОДМВР-Разград преди няколко седмици. Когато преди няколко дни обаче на посещение бе посланикът на Турция, се оказало, че дипломатическата кола няма как да стигне до предвидените за спиране места, тъй като други возила били препречили достъпа до служебния паркинг на местната управа. Наложило се спешно да се разчиства сняг, за да има къде да паркира автомобилът.
Белият „Крайслер", който се ползва от дознателите, бил сред пречещите автомобили и й били поставени скоби и уведомление, че за освобождаването на колата трябва да се плати такса от 10 лв. плюс по 1 лев за всеки следващ уведомлението час. Колата останала три дни с поставени скоби пред сградата, в която работят дознателите.
Бояджиев обяви, че през последните 12 месеца служителите на отдел „Контрол на обществения ред" в община Разград са постановили 231 глоби по квитанция, 250 глоби по фиш, съставени са и 23 акта по Закона движени по пътищата, на 42 коли са поставени скоби. От санкции в общинската хазна са влезли 2 208 лв., съобщи Дарик.