Дейвид Бекъм не се сърди на Алекс Фъргюсън. Нещо повече - напълно съгласен е с него. В последната ни книга, излязла на пазара преди броени дни, сър Алекс пише, че е тренирал само четирима футболисти от световна класа: Ерик Кантона, Райън Гигс, Пол Скоулс и Кристиано Роналдо.

Би Би Си запита Бекъм дали се чувства засегнат.

"Изобщо не, отговаря Бекс. - Аз играх под ръководството на най-великия мениджър за всички времена и съм късметлия, че имах за съотборници тези футболисти. Бях успешен с клуба, който обичах и все още обичам. Склонен съм да се съглася с мениджъра. Има само определени футболисти, които можеш да определяш като световна класа и за мое щастие аз играх с много от тях. Горд съм, че бях в "Манчестър Юнайтед" и че в отбора имахме такива фигури."

А може и да не е бил от световна класа, но Дейвид за пореден път демонстрира класа към човека, който го откри за футбола и му даде път в голямата игра. В предишната си книга Фърги критикува Бекъм, но той и тогава отказа да влиза в полемика. За разлика от други свои съотборници, като например Рой Кийн. След като някога беше освободен от клуба, ирландецът не престава да напада Фъргюсън и "Юнайтед" до днес.