Мъж, който бе ударен от мълния и оцеля, твърди, че това е било „променящо живота изживяване”, което го е направило по-силен и му е дало способността да „чува” хорските мисли. Видео от инцидента с австралийския фотограф Брайън Скинър е бил ударен от мълнията стана интернет сензация.„Разминах се на косъм. Удари на по-малко от 5 метра от мен”, спомня си фотографът от Нюкасъл, северно от Сидни. Приятелката на фотографа с уникалния късмет, Джулия е заснела кадрите, докато той е правил снимки на бурята до Стоктън на 30 2014 година. 

Яростната буря бушувала над главата на Скинър, докато той оправил камерата на ръба на водата, когато мълнията ударила до него. „Исках да сложа ръка върху камерата, за да не я вали. Видях как мълнията минава по ръката ми. След това всичко замря... все едно, че бях напуснал изцяло тялото си. Все едно, че гледах как мълнията преминава през ръката ми цели пет минути”, твърди Скинър. 

За щастие мълнията не успяла да удари Скинър с пълната си сила. „Веднага отидох в колата, там си погледнах дясната ръка и тя бе цялата обгоряла”, разказа още той. По думите му, причината той все още да е жив е златната халка на пръста му, която се деформирала от електрическия удар. „Така ме болеше ръката, сякаш я бяха ударили с чук. Много се изплаших”, добавя фотографът.