Ще има повишение на учителските заплати- не знаем кога и с колко. Така най-общо може да се характеризира позицията на образователния министър Тодор Танев, изразена пред медиите в НС днес, предаде репортер на БГНЕС.

Ще има повишение, така ми беше казано вчера след Министерски съвет от министър Горанов, въпросът е кога и в какъв размер- това аз в момента не знам, не го знае и министър Горанов, защото ще се прави бюджетът, продължи Танев. Защото това, което ще се даде тази година е свързано с това, което ще се дава догодина като повишена заплата, коментира той. И съобщи, че в МФ по този въпрос има два варианта, но не се знаело на кой ще се спрат. Аз лично съм за увеличение на заплатите и ще отстоявам това с възможните средства, които ми дава законът, потвърди Танев.

През октомври или началото на ноември т.г. ще имаме яснота какво ще се направи с тези 20 млн.лв. за учителските заплати, но ви съветвам да се обърнете и към МФ, защото не сме присъствали от нашето министерство на разговорите между правителството и синдикатите. Почакайте още две-три седмици, така са казали на министър Танев, това и предаде той на журналистите.