Кубрат и Тервел Пулеви откриват своя боксова академия в София. В нея ще могат да се обучават както стотици деца от всички възрастови групи, така и възрастни. Основен треньор на групите ще бъде менторът на Тервел Пулев – Боби Бояджиев, който ще бъде подпомаган от допълнителен треньорски екип. Ще се организират и специални тренировки, които ще се водят от братя Пулеви. Групите ще бъдат с до 20 деца при график на заниманията, който гарантира ефективност.

“Идеята ни беше да направим академия, в която да се развиват новите боксови таланти на България. Да можем да предадем опита си на следващите поколения, за да продължат това, което ние сме започнали.”, обясниха братя Пулеви. “В същото време академията ни ще бъде отворена за всички деца и младежи, които искат да се занимават с бокс в свободното си време, дори да не искат да градят кариера. Това е спорт, който изгражда характер, дисциплина и е хубаво в днешно време младите да бъдат насочвани към това”, допълниха те.

Въпреки че Боксова Академия "Пулеви" и целият спортен център ще заработят още от септември, официалното откриване е планирано за края на октомври, след завръщането на Кобрата на ринга на зрелищното шоу по случай 35-ата годишнина на "Зауерланд” в Карлсруе. Кубрат Пулев заминава за Германия утре, 23 септември, за да започне подготовката си за мача.