Първото бебе в епруветка, заченато преди 25 години е Илияна Тирилова от град Рила, която празнува рожден ден преди няколко дни в родния си град, съобщи struma.com. Красивата дама се върнала специално за 25-ия си рожден ден от Америка.

Там тя от години живее със съпруга си. В Америка работи в банка и е един от най-съвестните и награждавани за добра работа служители.

Илияна е рожба на уменията на нейния лекар д-р Илия Ватев, който "посадил" момиченцето в епруветка.

След раждането ѝ в знак на благодарност и признание родителите ѝ я кръстили Илияна на името на "създателя" ѝ. И до днес д-р Ватев е най-близкият приятел на Илияна и нейното семейство. Той е човекът, който освен, че ѝ дарил живот, днес е нейният съветник и довереник.

Илияна е дете на известната в града фризьорка Таня. Тя дълги години ходила по мъките, за да се сдобие с дългоочакваната рожба. И въпреки натиска от страна на тесногръди роднини в малкото градче, Таня решила да се подложи на непознатата до момента инвитро процедура. Рискът се оказал успешен. Така през януари 1988 година на бял свят се появила Илияна, която е радост за родителите си и гордост за нейния лекар.