Сирийските ВВС нанесоха в четвъртък масирани удари по бази на терористите от „Ислямска държава” в провинция Ракка. Това съобщи вестник „Ад Диар”. По данни на изданието, нанесени са 11 удара по лагери и укрепления на противника. Унищожен е голям брой джихадисти, изведени са от строя военна техника и транспортни средства.Командването на ВС на Сирия е употребило авиация в околностите на Палмира. Там, по данни на „Ад Диар”, един изтребител е аварирал или е бил свален от екстремистите над петролното находище Джезал. Около него няколко дни се водят ожесточени боеве между правителствените сили и „Ислямска държава”.

В южната част на Сирия в град Босра еш Шам сирийски хеликоптери атакуваха щаб на въоръжени групировки в момент, когато там се е провеждало съвещание на полеви командири. Екстремистите признаха, че са понесли загуби. Ликвидирани са 18 ислямисти. 

„Ал Манар” съобщи, че сирийската армия продължава да прочиства околностите на Хараста, разположен на около 8 километра от столицата Дамаск. Заради интензивните сражения с групировката „Джейш ал Ислам”, която заплашваше столицата от север, преминаването по стратегическото шосе Дамакс-Хомс в този участък е преустановено. 

Най-горещ продължава да бъде северозападния фронт. Сирийската армия там се противопоставя на коалицията от ислямистки групировки „Джейш ал Фатх”. За нанасянето на удари по колоните на екстремистите, предвижващи се в околностите на Идлиб и в долината Оринт, се използва авиация. Военните източници уточниха, че 19 екстремисти са били ликвидирани. 

Североизточно от пристанището Латакия, по информация на агенция САНА, в четвъртък са били убити и ранени 37 терористи, влезнали в страната от Турция.