Патриотичният фронт се прекръсти на Коалиция за Искрен Веселинов и с това име ще участва на предстоящите местни избори на територията на община Русе, съобщи вчера кандидатът за общински съветник от гражданската квота Иво Пазарджиев. Обосновка за промененото наименование станал фактът, че гражданите в изборната надпревара заставали зад кандидатурата на Веселинов, тъй като според тях той е разпознаваема фигура, има лични качества и не е парашутист.
Самият Веселинов коментира, че предложението за новото име било необичайно, но се съгласил и се мотивира с това, че се надява да получи подкрепа не заради партийните си убеждения. Девизът на коалицията за изборите ще бъде „За нас са важни хората“.
Бяхме обявили, че 50% от предложенията ни за общински съветници ще са от гражданската квота, но след първото събрание се оказа, че те ще са 70%, обяви областният лидер на ВМРО Галин Григоров. Той представи част от кандидатите - административният ръководител на дом „Майка и дете“ Илиян Атанасов, художникът Владимир Цоневски и краеведът и писател Боян Драганов. От коалицията са решили листата с общински съветници да е разделена на шесторки, в които ще бъдат включени 3 имена на партийци и 3 на граждани. Какво ще е окончателното й подреждане, предстои да стане ясно на 22 септември, но вече се знае, че неин водач ще е Галин Григоров.
Веселинов представи програмата си за бъдещо управление и посочи, че първата му задача би била да разруши обръча от фирми „Космополитън“, които получават обществени пари. По всяка от задачите кандидатът за кмет заяви, че ще работи в името на справедливостта и по тази причина е дефинирал част от приоритетите си като „честно за гражданите“, „честно за администрацията“, „честно за бизнеса“, „честно за културата“, „честно за кея“ и „честно за мечтата за икономически подем“. Веселинов каза още, че продължава да държи на идеята Русе да има омбудсман и обществен съвет.