До края на април нашите структури ще номинират кандидатите си за кметове, общински съветници и кметове на малките населени места. Това каза депутатът от Патриотичния фронт и зам.-председател на ВМРО Искрен Веселинов и допълни, че партията му има амбиция коалицията Патриотичен фронт да се запази за местните избори.
Имахме предварителен разговор с колегите от НФСБ и те изразяват същата нагласа. Вероятността да се явим като ПФ е повече от голяма, тъй като самата парламентарна група на национално ниво съществува и желанието е да бъде запазена коалицията, коментира той. 
Веселинов посочи, че през изминалите четири години са били партньори със „Синята коалиция“ в общинския съвет и за тях е важно да запазят това партньорство.
Бяхме единствената група, която показа характер, опитахме се да бъдем опозиция и да показваме недъзите на управлението, когато ги има. Със сигурност ще търсим максимално широко обединение и политическа алтернатива за нашите съграждани, посочи депутатът.
Местният вот може да е първият със задължително гласуване, ако се приеме внесеният от ПФ законопроект негласувалите да се глобяват с 50 лева и да се лишават от социални помощи за 3 месеца, ако получават такива. Предвижда се още механизъм за изчистване на избирателните списъци от т.нар. мъртви души и спиране на автобусите от Турция.
 

Планът Русе-Велико Търново

Отпадането на скоростния път Русе-Велико Търново от проектите, които имат шанс да получат финансиране по Плана „Юнкер“, не е изненада, смята Искрен Веселинов.
Това беше имагинерна възможност още от самото начало, защото планът на председателя на ЕК не е за такъв тип проекти. Финансирането ще бъде осигурено от заема, който регулярно се взема за развитие на пътната инфраструктура от Световната банка и от Европейската банка за възстановяване и развитие. Това беше и основният ангажимент на министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, а планът „Юнкер“ беше само опция, каза депутатът и декларира, че изграждането на трасето е сред основните му приоритети.