Първият подаден глас на тези избори е бил за Патриотичния фронт, съобщи новоизбраният депутат Юлиян Ангелов - организационен секретар на ВМРО и част от 14-членното русенско лоби в парламента. Бюлетината за коалицията между НФСБ и ВМРО била подадена в Нова Зеландия, където изборният ден настъпил най-рано заради различните часови пояси.
Патриотите изразиха задоволство от доброто си представяне в Русе, където изпревариха събралия повече гласове от тях Реформаторски блок. Този успех има обяснение - в национален план вотът за ПФ в Русе е вторият най-голям след този в Бургас.
Поемаме твърд ангажимент да работим за Русе, заявиха патриотите, а Искрен Веселинов, лидер на ВМРО в областта и нов депутат, изтъкна, че няма да дели колегите си в Народното събрание на партиен принцип.
Ще настоявам заедно да работят за преодоляване на проблемите в Русенска област. Разширяването на пътя Русе-Велико Търново и вземането на мерки срещу демографската криза в региона са ключови приоритети за нас, заяви Веселинов.
Партньорите в коалицията показаха готовност в името на България да водят преговори с всички политически сили без ДПС. Искрен Веселинов, Юлиян Ангелов и Галин Григоров от ВМРО, както и Тодор Койнов от НФСБ благодариха на всички, които са ги подкрепили, и си пожелаха на следващи избори да станат първа политическа сила в България.