По повод разгорялата се дискусия за вредните хидрогенираните мазнини и призивите за забрана на маргарините като една от най-вредните храни, големият производители на маргарини "Юниривър", който имаше завод в Добрич, но предпочете да се премести в Румъния, излезе с официална позиция. Публикуваме дословно основните тези в нея.

Маргарините, произвеждани от компанията "Юниливър", са висококачествени маргарини от ново поколение, които не съдържат хидрогенирани мазнини, което практически означава, че са без транс мазнини.
Нашите маргарини (продукти с марките „Калиакра“, „Rama“ и „Becel“) съдържат комбинация от естествени растителни масла с малко количество не-хидрогенирани растителни мазнини и вода. Наличието на естествени растителни масла прави нашите маргарини важен източник на есенциални мазнини – Омега 3 и 6.
През далечната 1994 г. "Юниливър" беше една от първите компании-производители на маргарин в света, която обяви, че ще премахне от своите продукти транс мазнините, получени в резултат на частично хидрогенизиране на растителни масла. Тази инициатива бе част от програмата ни „Nutrition Enhancement“. 
Като отговорна към потребителите си компания спазваме европейски и национални разпоредби, като безопасността и сигурността на нашите потребители е основен приоритет. Една от целите ни е да подобрим здравето и доброто физическо състояние на нашите потребители, и, за да направим това, ние работим постоянно, за да подобряваме вкуса и хранителната стойност на нашите продукти.