Дискусия за бежанската криза в Европа с участието на посланици и представители на неправителствения сектор организира  утре  вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси Меглена Кунева. Събитието е част от инициативата „Европейски дебати“, а темата е „Бежанците и трафика на хора в новите мигрантски реалности“.
Специален гост лектор на форума ще бъде Тобиас Билстрьом, заместник председател на парламента на Швеция и дългогодишен министър по миграцията и убежището. Участие във форума ще вземат още заместник-министърът на вътрешните работи Филип Гунев, главният секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора Камелия Димитрова и посланикът на Холандия Томас ван Оорсхот. Поканени са представители на неправителствения сектор, академичните среди, депутати и експерти в областта.
Утрешният форум е петото подред издание на формата „Европейски дебати“. В предишните участие взеха еврокомисарите Кристалина Георгиева и Фил Хоган, хърватският вицепремиер и външен министър Весна Пусич и президентът на ГРЕКО Марин Мрчела. Целта на инициативата е популяризиране на европейските политики.
Събитието започва в 10:30 ч във Тържествена зала на Военния клуб на бул. „Цар освободител“ №7.