“Study iT First” е стипендиантска програма на SAP в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) и е част от новата образователна инициатива, която компанията реализира с фондацията от тази година.

Програмата “Study iT First” е насочена към първокурсници в ИТ специалности на всички български университети, като целта ѝ е да подпомогне професионалната реализация на студентите на ранен етап от тяхното обучение. Студентите, които участват в програмата, ще получават стипендия в размер на 400 лв. месечно в рамките на две академични години. „Целим да подкрепим младежите, които са се насочили към ИТ, като им помогнем да се съсредоточат върху образованието си. Освен това, всеки стипендиант по нашата програма ще има личен ментор от нашата компания, специалист в сферата на софтуерната разработка, който ще му помага да придобие ключови ИТ знания, ИТ умения и ще споделя успешни работни практики.“, разказва Радослав Николов, изпълнителен директор на SAP Labs България.

Студентите, които бъдат одобрени за участие в стипендиантската програма SAP “Study iT First”, ще имат възможност за стаж в софтуерната компания през лятната ваканция след първи курс. По време на стажа те ще могат да видят как наистина се разработва софтуер и къде има приложение наученото в университета. Стажът има за цел да спомогне развиването и на други умения, които ще са необходими на студентите в бъдещата им професионална реализация, като работа по проекти, работа в екип и други.

„Нашата фондация ще извърши първоначалния етап на подбор на кандидатите да се включат в стипендиантската програма. Крайният срок за кандидатстване е 15 октомври, като след това специалисти от SAP ще проведат последващи събеседвания с избрани кандидати. До края на месец октомври ще бъдат обявени и стипендиантите от първата година на Study iT First.“, разяснява процеса Илияна Николова, изпълнителен директор на Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Повече информация за стипендиантската програма SAP “Study iT First” и процесът за кандидатстване е достъпна на интернет страницата за програмата. #StudyiTFirst