Днес в Амстердам отвори врати първият в света Музей на проституцията „Тайните на червените фенери”, съобщи Агенция „Франс прес”. Според авторите на идеята в експозицията ще бъдат показани всички подробности от работата на жриците на любовта. Или както пише в рекламните проспекти „ Ще видите всичко, за което сте се срамували да попитате”.
Пред посетителите ще бъде демонстриран бита на проститутките в Амстердам, както и еволюцията, през която преминава най- древната професия. Има и отделна стая, посветена на БДСМ практиките в секса.

Витрините са пълни със секс играчки от различни епохи, лубриканти и презервативи. Отделна стая пък е посветена на луксозните проститутки и елитни момичета на повикване.

Според местните власти, това е добра идея, защото ще помогне на туристите да разберат нелеката работа на проститутките и така ще се научат да уважават жриците на любовта.

Сега в амстердамският квартал на червените фенери легално работят около 7000 души. Значителна част от тях са емигранти от Източна Европа. Проституцията в Холандия е легализирана и се намира под контрола на държавата, която събира и данъци от заетите в този бизнес.