Американска художничка нарисува Доналд Тръмп, но не с бои, а със собствената си менструална кръв.

Сари Ливай е от Портланд, Орегон, като освен с рисуване, се занимава и с журналистика. Портретът, който е направила на Тръмп, се нарича Whatever ("Все тая"). Ливай "шерна" творението си с всички, като качи снимка от него на страницата си във Фейсбук.

"Истинският портрет изглежда по-добре, отколкото на снимката. Целта ми е да го продам, като парите ще даря във фондация за защита на имигрантите", отбелязва Ливай, която отбелязва, че е била вдъхновена от ксенофобските изказвания на Тръмп по адрес на имигрантите в СА и по-специално на тези от латиноамерикански произход.

"Ако стана президент, ще изгоня всички нелегални имигранти, включително и децата им, родени на територията на САЩ", закани се неотдавна Тръмп, който е лидер за кандидат-президентската номинация на Републиканската партия. Тръмп дори си позволи да нарече идващите в САЩ мексиканци "насилници", "дегенерати" и "убийци".

Колкото до менструалната кръв, с която Ливай е нарисувала потрета, това е отговор на хапливите думи на Тръмп по адрес на тв водещата Меган Кели. Последната бе домакин на тв дебат по Fox News и успя да вбеси кандидат-президента с нелицеприятните си въпроси. "Агресията й идва от физиологията й", каза Тръмп след дебата, намеквайки, че Кели е в менопауза.