Джихадистите от "Ислямска държава" са направили "специализирана клиника" в иракския град Мосул за търговия с човешки органи, съобщава телевизия Ал-Арабия, цитирана от ТАСС. За целта в иракския град Мосул, столица на провинция Ниневия, групировката е направила специална клиника.
Представител на Демократичната партия на Кюрдистан уточнява, че клиниката се намира в един от дворците на бившия иракски президент Саддам Хюсеин. Той посочва, че ислямистите давали възможност на затворниците в града да избират между смъртното наказание или това да се разделят с някой от органите си.
В клиниката били пращани не само тела на противници на ислямистите, починали при мъчения, но и на членове на ИД, убити при сблъсъци с иракските сили, казва Мамузини.
Вторият по големина град на Ирак - Мосул, бе изоставен от правителствени сили практически без бой, отстъпили пред бойците на ИД, на 10 юни 2014 г. Сега освобождаването на Мосул е основна цел на операцията срещу джихадистите, започната от иракската армия и доброволчески милиции.