По нареждане на ФИФА от актива на ЦСКА трябва да бъдат отнети 15 точки, заради задължения към футболисти и агенти, съобщиха от ръководството на БФС на пресконференция, предаде репортер на БГНЕС.

"Армейците" дължат около 150 000 евро по три дела, за които Международната централа е уведомена и вече е взела решение. От БФС подчертаха, че родната централа не е страна по случаите между клубове, състезатели и агенти. Двете страни изпращат всички документи до ФИФА и оттам отиват до камарата за разрешаване на спорни случаи.

Дава се 30-дневен срок за изпълнение на задълженията и ако не бъдат изпълнени в срока, отиват в Дисциплинарната комисия на ФИФА . Определя се нов 30-дневен срок и след ново неизпълнение следва дисциплинарно наказание - първо официално предупреждение, после отнемане на точки и накрая понижаване в по-долна дивизия . БФС трябва да спазва всички тези правила, иначе е заплашен от сурова санкция - изваждане на всички национални отбори от турнирите на ФИФА. От ЦСКА са уведомени и са напълно наясно със ситуацията. От "червения" клуб са изпратили писмо до БФС, в което е приложена молба за отлагане на процедурите. В момента Българският съюз изчаква становището на ФИФА. Общо задълженията на ЦСКА са към 23 млн. лева, потвърдиха от БФС. В момента всичко е в ръцете на ЦСКА - отборът има право да се състезава в по-долната група, но това не преустановява задължението му към изплащане на дълговете. Може да се фалира сегашното дружество и да се създаде ново, което ще започне от „А" окръжна група".