Американската заложничка Кайла Мюлер, за която се смяташе,че е загинала при въздушните удари над Сирия, се оказва, че е убита и изнасилена от джихадистите и главата на "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади. Това твърди язидка, която е била секробиня на джихадистите, но е успяла да се спаси от робството им. Тя е била свидетел на униженията, на които са подлагали терористите Кайла. Момичето, по онова време на 15, даде напоително интервю за CNN, както и за BBC и Mail Online.

Язидката разказва, че първият път, в който Ал Багдади я видял, не я харесал, защото тя прекалено плачела. И я пратил да прислужва на трите жени му и шестте деца в контролирания от "Ислямска държава" иракски град Ракка. Веднъж малката се опитала да избяга. Но била хваната и пребита до смърт с градински маркуч. След това била затворена в тясна клетка за един месец. Там тя се и запознала с Кайла Мюлер- активист за човешки права и хуманитарен работник от Прескот, щата Аризона. Мюлер бе заловена от джихадистите през август 2013 година в сирийския град Алепо, напускайки болница на "Лекари без граница".

Младото момиче твърди,че Багдади многократно изнасилвал Кайла. Жената се разплакала и казала на момичето, че Багдади я заплашил,че ще я направи своя съпруга насила. Ако откажела, той щял да я убие. "Като чух какво разказа Кайла, исках да избяга. И дори и предложих да избяга с мен, но тя отказа. Предупреди ме да внимавам какво правя, че ако избягам и ме хванат, ще ме обезглавят. Тогава и ми каза ,че Багдади я изнасилил четири пъти.

Пред Mail Online същата бивша сексробиня твърди ,че ислямистите са изтръгвали ноктите на Кайла и са я принуждавали да приеме исляма, пише Блиц.

Момичето избягва един път, но е хванато. Въпреки строгите мерки за сигурност язидката успява окончателно да се измъкне от терористите на 8 октомври миналата година. Запитана какво мисли, като е разбрала за смъртта на приятелката си, тя казва: "Тъжно ми, но твърдо не вярвам,че е загинала при въздушните удари".