Жълт код е обявен за 11 септември в шест области на Централна България заради интензивни валежи.

Кодът е в сила за областите Ловешка, Габровска, Великотърновска, Пазарджишка, Пловдивска и Старозагорска. В тези области в петък валежите ще продължат, като значителни се очакват през нощта срещу 12 септември - събота. Очакваното количество валеж ще е до 30-35 л/кв. м. За останалата част от страната обявеният код е зелен.

Валежите в страната ще продължат. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. В петък и през нощта срещу събота значителни валежи ще има в Централна България. Ще има и гръмотевици.

В западните райони вятърът ще отслабне и ще се ориентира от север-северозапад, в източните ще остане умерен, от изток. Максималните температури ще са в широки граници – от 17° в Северозападна България до 26° в южните и източни райони от страната.

Над планините ще бъде предимно облачно. Ще има валежи, значителни към края на деня и през нощта срещу събота в Родопите и Централна Стара планина. Очакват се и гръмотевици. Ще духа предимно слаб южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра около 10°.

По Черноморието облачността ще е предимно значителна. Ще има превалявания, главно по южното крайбрежие. Ще продължи да духа умерен източен, по-късно през деня североизточен вятър и вълнението на морето ще е умерено – около 3-4 бала. Максималните температури ще бъдат около 24°-25°, колкото е и температурата на морската вода.