Двамата ни скиори не скриха удивлението си от олимпийското трасе за спускане. Георги Георгиев и Никола Чонгаров бяха много впечатлени от трасето в коментарите си след първата официална тренировка.

"Много яка писта. – заяви Георги – Трите скока са супер атрактивни, единият е с дължина като за Владо Зографски. До първата контрола изоставането ми бе секунда и нещо, след това нарасна до 4, а в края аз сам се поизправих, за да не натоварвам екстремно тялото си още първия ден. Доволен съм. Утре ще опитам да пусна още скорост."

Чонгаров също е бил по-предпазлив в последните метри:

"Все пак днес денят бе за опознаване. Наблегнахме много на разглеждането на трасето, тъй като за първи път ни пуснаха на пистата. Тя е перфектно подготвена, просто е съвършена. Утре отпускам ските още."

Георгиев се нареди 54-ти в първата официална тренировка, а Чонгаров веднага след него. Двамата изостанаха на около 8 секунди от най-бързия в дебютните спускания – Боде Милър от Щатите. Веднага след прибирането в селото, словенският треньор на алпийците ни Расто Азнох направи разбор на българските скиори.