Обвинението срещу мен е „свободно съчинение“. Никога не съм теглил пари от кредитна карта през живота си. Не знам дали човекът от записите съм аз. Невинен съм, затова и идвам на делото без адвокат, заяви пред съда 50-годишният Лъчезар Л., който се защитаваше сам.
Безработният с основно образование мъж седна на подсъдимата скамейка, след като всички доказателства сочеха, че той е източил 800 лева от чужда кредитна карта.
Историята е още от август 2013 година, когато Йордан А. паркирал пред блока автомобила на баща си „Фолксваген Голф“. Забравил обаче на предната седалка портмонето си. Когато осъзнал, че е зарязал кредитните си карти заедно с пин-кодовете им и личните си документи в колата, вече било късно. Според прокуратурата Лъчезар минал покрай колата, видял съблазнителния портфейл и успял да отключи шофьорската врата. Грабнал портмонето, изхвърлил документите, като взел за себе си двете кредитни карти и 15-те лева в брой. На три транша източил първо 400 лева, а след това на два пъти по 200 лева. Поблазнил се да изтегли още 200 лева, но транзакцията била отхвърлена.
Окраденият човек получил документите си от съвестни граждани и успял да прекрати точенето от картата си, след като се обадил на банката да я блокират. Самият Йордан не присъства на делото срещу обирджията, тъй като има данни, че е в чужбина. 
Въпреки твърденията на Лъчезар, че няма нищо общо със случая, състав на Русенския окръжен съд сметна, че мъжът е виновен и го осъди на 2 години и половина условно наказание с 4 години изпитателен срок. Освен това ще трябва да плати и 1600 лева глоба - колкото е двойният размер на неправомерно източените суми. Присъдата може да се обжалва.