Лидерът на БСП Сергей Станишев ще оглави листата на партията за предстоящия евровот, твърди “Дарик” като се позовава на социалисти. Въпреки че на Конгреса в събота листата няма да бъде представена, от червените редици не очакват изненади и лидерът им да поведе кандидатите.
Според сметките на „Позитано" 20 втори в листата ще е Илияна Йотова, трети - Георги Пирински. На четвърто място се очаква да бъде Петър Курумбашев, а на пето - Достена Лаверн.

Курумбашев и Лаверн ще бъдат кандидатите от гражданската квота. Шестото място е предвидено за коалиционния партньор партия "Български социалдемократи" с лидер Георги Анастасов, който се очаква да посочи Светлина Йолчева.

Пред Дарик социалисти коментираха, че този ход на Станишев е, за да предотврати евентуално присъединяване на "Български социалдемократи" към формацията на президента Георги Първанов АБВ.

Според разчетите на ръководството на партията първите шест места са избираеми, като се допуска изгубването на едно от тях при успех на някоя от малките партии. Въпреки че Деница Караджова води сред номинациите, Станишев смятал, че тя е полезна в парламента в България и още мислел как да постъпи.