По повод излъчен в медиите запис на действията на полицаи от столичното Трето РУ, в СДВР е започнала проверка. На този етап е изяснено следното: На 6 септември към 04.30 часа, при обход на маршрут, дежурен автопатрул на районното управление забелязал мъж близо до жилищна кооперация на бул. „Възкресение“.

Той притичал между паркираните коли и зад една от тях изхвърлил чанта, която носел на гърба си. В изхвърлената от него чанта били намерени: три клещи тип резачка; шило; фенер; отвертка; множество употребявани и неупотребявани спринцовки с игли. Мъжът нямал документ за самоличност.

След доклад по случая в оперативната дежурна част, на място били изпратени още четирима служители на районното управление, които започнали проверка за разбити автомобили в междублоковото пространство. Проверяващите не открили поражения върху околните автомобили и по входните врати. Междувременно мъжът отправил закани към униформените. Отведен е в районното управление за установяване на самоличността му. При направената справка е изяснено, че задържаният с инициали С.П. /36 г./ е регистриран в полицията за 6 кражби, за 4 унищожавания на имущество и за притежание на наркотични вещества. Осъждан е и е излежавал наказание „лишаване от свобода“ за кражба и наркотици.

В рамките на проверката, разпоредена от директора на СДВР, ще се изяснява и правомерността на действията на полицейските служители. Случаят е докладван на Софийската районна прокуратура по компетентност.