Американският зъболекар, който уби лъва Сесил и предизвика недоволство по целия свят, даде интервю в неделя, което говори за някои сметки относно лова, за враждебността към близките му и заяви, че ще се върне на работа до няколко дни.

Уолтър Палмър, който прекара повече от месец криейки се, след като стана обект на протести и заплахи, възнамерява да се върне в кабинета си в Минеаполис във вторник.

В интервюто Палмър отново каза, че вярвал, че действа законно и е бил изумен, когато е разбрал, че е убил едно от най-ценните животни в Зимбабве.

"Ако знаех, че този лъв си има име и е важен за страната или науката, очевидно нямаше да го убия.

Никой в нашата дружинка преди или след лова не знаеше името на този лъв", категоричен е стоматологът.

Палмър споделя, че е прострелял голямата котка с черна грива извън границите на парка, използвайки лък и стрела, но Сесил не е умрял веднага. Той оспорва твърдението на природозащитници, че раненият лъв скитал в продължение на 40 часа и е бил убит с пистолет, заявявайки, че животното е било проследено на следващия ден и довършено със стрела.

Доктор Палмър е категоричен, че се чувства достатъчно в безопасност, за да се върне на работа:

"Моят персонал и пациентите ми ме подкрепят и искат да се върна". Той обаче отказа да каже къде е прекарал последните шест седмици и какви мерки е предприел за своята безопасност.